eerste bericht uit Kameroen - Reisverslag uit Yaoundé, Kameroen van Marieke Cauwe - WaarBenJij.nu eerste bericht uit Kameroen - Reisverslag uit Yaoundé, Kameroen van Marieke Cauwe - WaarBenJij.nu

eerste bericht uit Kameroen

Door: Marieke

Blijf op de hoogte en volg Marieke

03 Oktober 2006 | Kameroen, Yaoundé

hallo allemaal!

eerst ben vooral bedankt voor de vele reacties en `steunbetuigingen` op mn blog! ze hebben enorm deugd gedaan! We zijn hier nu vier dagen en hebben twee dagen stage achter de rug.
k heb het hier al moeilijk gehad (nu besef ik pas hoezeer ik aan iedereen thuis gehecht ben), maar ik sla me er telkens door... Gelukkig heb ik veel steun aan mn reisgenootjes die weliswaar niet zo emotioneel zijn als ik, maar er wel veel begrip voor opbrengen.
Mijn eerste indrukken van Afrika: het gemeenschapsleven is hier echt enorm belangrijk, veel meer dan bij ons, en dat is in het begin soms overdonderend: toen we gisteren van stage thuiskwamen, stonden 4 kameroense jongeren ons op te wachten aan het appartement. Ze hebben elk jaar contact met de Belgische studenten en kwamen kennismaken met de nieuwe lichting. Op zich is het supertof dat iedereen zo vriendelijk is en ons vanalles wil tonen in Kameroen, maar op dat moment was ik moe en vol indrukken van de eerste stagedag, dat ik ercht gehoopt had op een rustig avondje, wat ervaringen uitwisselen ondereen... Maar goed, zo gaat dat hier en langzaamaan zal ik er wel gewoon aan geraken... gisteravond heb ik me even teruggetrokken in mn kamer om wat te rusten en nadien ging het al heel wat beter en heb ik echt genoten van het avondmaal samen (hoewel we met 7 gegeten hebben wat normaal voorzien was voor ons drie...) Straks komt jean-jules ons ophalen en gaan we gegrilde vis eten op de kraampjes langs de straat, schijnt hier zeer goed te zijn...
Prof Atchou is ons komen ophalen aan de luchthaven en heeft ons naar ons appartement gebracht. Onderweg maken we kennis met Kameroen: enorm veel groen en bruinrode aarde, net als hun vlag... Atchou heeft ons zelfs nog naar een supermarkt gebracht voor onze inkopen> Inderdaad een westerse supermarkt, moeke, met alles wat we in belgie ook hebben. de prijzen zijn echter ook dezelfde zo niet duurder dan in belgie... dus kopen we nu gewoon fruit, groenten, cassava,... op de markt langs de straten. ik heb hier zelfs al ananas gegeten! is hier veel lekkerder en zoeter dan bij ons!
Zaterdag hebben ze kennis gemaakt met jean-jules, die voetbalde op het veld naast ons appertement. hij stelde voor om ons een beetje rond te leiden in `le quartier`. zondag is hij ons dan komen halen en heeft hij ons door de kleinere, modderstraatjes van yaounde naar de zoo geleid. Dit is een beetje het Afrika dat ik me had voorgesteld (zie foto`s die ik ga proberen opde blog te zetten)
maandag zijn we dan aan onze stages begonnen in het district hospitaal van Biyem assi. normaal zouden we elk in een ander hospitaal staan, maar atchou vond dat het beter was dat we alledrie samen in Biyem assi stonden, zodat we samen de taxi kunnen nemen.. dus sta ik nu op pediatrie, ine op gynaeco en gert op `medecine generale`. de stage is te doen, maar ik versta het Kameroens frans nog niet zo goed: ze articuleren niet echt fantastisch en spreken heel stil, bovendien is er veel `achtergrondgeluid` van wenende kinderen en schreeuwende vrouzen de aan het bevallen zijn. en als het dan nog eens begint te stortregenen....
Goed, mijn tijd is bijna om, ik ga een poging doen om wat foto`s op de blog te zetten. Ik hou jullie nog wel op de hoogte!!!
En nog eens bedankt voor de lieve reacties!

• 03 Oktober 2006 - 18:01

Moeke:

Toch leuk zo'n weblog! Blijkbaar word je sowieso meegesleurd in de Afrikaanse way of live en misschien goed ook zo kan je niet anders dan je onderdompelen en gaat de aandacht makkelijker weg van wie je allemaal achterliet.
    en weet je woensdagavond zitten wij z'on 2000 km dichter...

• 04 Oktober 2006 - 18:28

Soetkin Cauwe:

dag marieke,
    ik zie dat het daar toch een beetje goed zal zijn. Het klinkt alvast veel belovend.
    ik hoop dat het goed zal gaan.
    tot de volgende keer
    veel liefs en maak maar veel ambiance!!!!!
    dikke zoenen groetje u nichtje

• 05 Oktober 2006 - 09:45

Maaike:

Dag Marieke. Bedankt voor je sms'je, ik was erg aangenaam verrast! Langs deze weg geef ik je een dikke knuffel. Geniet er met volle teugen van, want die 3 maanden vliegen echt zo voorbij! Ruik, voel, proef, beleef en ervaar ... Groetjes ook aan Gert en Ine, en zorg maar goed voor elkaar!
    Liefs xxx

• 07 Oktober 2006 - 12:45

Rein:

lieve marieke, een snelle reactie vanuit oeganda... blij te horen dat met jou alles goed gaat. ook bij ons alles ok. ik wens je in elk geval nog veel sterkte als je teveel heimwee hebt en nog veel mooie ervaringen ginder! een dikke dikke kus en de groetjes aan de rest van je gezelschap,
    rein

• 08 Oktober 2006 - 08:50

Uwe Peter Jan:

Marieke,
    Fantastisch dat we uw verhalen kunnen volgen. We hebben zo nog een weblog te volgen vanuit China. Onze dagen geraken zo stilaan wel gevuld met alle wereldreizigers. Maandag passeren we bij u in de geburen maar ik vrees dat we niet gaan stoppen. We verblijvan namelijk in Kaapstad.
    Ik wens je alvast veel plezier en een aangenaam verblijf daar.Groeten van ons allemaal.

• 08 Oktober 2006 - 10:22

Martine:

hey marieke , eens een berichtje van je " bijna" familie,alhoewel, je hoort er al helemaal bij hé.je weet , ik zit nooit aan de computer ,maar nu wil ik toch zelf je belevenissen kunnen volgen zonder telkens te moeten vragen; nog nieuws van.... je naam is hier de afgelopen week regelmatig gevallen en ik moet dus ook de groetjes doen van onze clan(vrijdagavond waren ze hier voor t. verjaardag)
    hou je goed en tot nog eens